Elhunyt Batta Éva nővér

A feltámadás hitében való reménnyel a Jézus Szíve Nővérek Társasága búcsúzik szeretett Batta Éva nővérüktől, aki egyike volt a magyar alapítású szerzetesrend első tagjainak, akiknek a kommunizmus nyomása alatt az alapítóval, Péterfy Idával együtt el kellett menekülniük Magyarországról.

A ceglédi születésű Batta Éva nővér 1943-ban tette le első fogadalmát a szerzetesrendben, majd nagy lelkesedéssel, örömmel és hűséges hittel élte meg hivatását a társaságban Krisztus jegyeseként több mint 78 évig. Istenszeretete teljesen áthatotta minden szolgálatát, amelyeket Magyarországon, Torontóban, Nevadában és Kaliforniában végzett. Éva nővér ismert volt apostoli buzgóságáról, lelkesedéséről, és a vágyról, hogy az Úr Jézus szerető Szívét mindenki ismerje és viszontszeresse. Nagy becsben tartotta szerezetesi hivatását, és egész élete tanúságtétel volt arra, hogyan lehet a szerezetesi fogadalmakat örömmel, meggyőződéssel és odaadással hűségesen megélni.

Éva nővér sok évig szolgált a rendben mint elöljáró, tanácsnok, és általános elöljáró is, nagy szeretetnek örvendve mind a hívek, mind saját szerzetestársai körében. Mély hálával, tiszelettel és szeretettel búcsúzik a rend Éva nővértől, felajánlva lelkét az irgalmas Úrnak, akiért mindvégig hűségesen élt és akit mindenhová követett.

SDSH
Written by SDSH
See SDSH's latest posts